Potetsuppe med røkt makrell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Potetsuppe med røkt makrell

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Potetsuppe med røkt makrell

Kjapp og billig middag av potetsuppe servert med røkt makrell Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en billig og god rett. Smaken av sennep og den røkte fisken er en god kombinasjon sammen med den nøytrale suppen. Fisken kan erstattes med f.eks. kylling, eller med annen fisk.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
500g
Potet(skrelte i terninger)
1klype(r)
1klype(r)

Tilbehør

1stk
Makrell(røkt filet)
1klype(r)
Gressløk(eller dill)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Stek løken i smør i en kjele. Tilsett potetene og la dem frese med en stund. Tilsett hønsebuljongen.

  2. La suppen trekke til potetene er myke, i ca. 15 minutter. Mos potetene med en stavmikser i kjelen, eller hell alt i en blender eller food processor og la maskinen gå til potetene er moset og finfordelt.

  3. Bland sammen fløte og sennep og rør det i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper.

  4. Server suppen med finhakket gressløk eller dill, røkt makrellfilet og godt brød.

Kjapp og billig middag av potetsuppe servert med røkt makrell Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN