Rabarbra clafoutis Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Rabarbra clafoutis

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Rabarbra clafoutis

Clafoutis er egentlig en søt ovnspannekake med bær. En god pannekakerøre helles over bærene, som stekes i ovnen. Foto: Per Ervland

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.2 (29 stemmer)
Clafoutis er en klassisk fransk dessertkake som tradisjonelt lages med kirsebær. Vi har laget en lekker forsommervariant med rabarbra og jordbær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og rens rabarbra. Skjær i ca. 1/2 cm tykke biter og legg i en bolle. Strø over sukker og la rabarbraen stå å safte seg i 15 minutter.

  2. Sett ovnen på 180 grader. Sil av rabarbrasaften, legg den over i en smurt ildfast form og bak rabarbraen myk i ovnen i 10-15 minutter.

  3. Sett opp varmen til 180 grader. Pisk sammen fløte, egg, sukker, vaniljesukker og maisenna til en klumpfri røre. (I noen oppskrifter på clafoutis skal det være litt rom, så ønsker du det, kan du tilsette 3/4 dl).

  4. Skyll jordbærene og del i to. Legg jordbær over rabarbraen og strø på sitronskall. Hell over røren. Stek formen midt i ovnen i ca. 25 minutter til clafoutisen har stivnet og fått fin farge.

  5. Dryss over litt melis, pynt med noen mynteblader og server clafoutisen med det samme.

Clafoutis er egentlig en søt ovnspannekake med bær. En god pannekakerøre helles over bærene, som stekes i ovnen. Foto: Per Ervland

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.2 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN