Reinsdyrpizza  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Reinsdyrpizza

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Reinsdyrpizza

POPULÆR: Reinsdyrpizzaen til Lofthus Samvirkerlag.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (204 stemmer)
Dette er pizzaen til Lofthus Samvirkerlag. Pizzabaker Erik Sevaldsen lager en mye mer komplisert deig som er i finne i den fine boka "Samvirkelagsbestyrer Eirik Sevaldsens pizzabok". Her er en forenklet versjon, slik Andreas Viestad skriver om den i Dagbladet Magasinet. Det er en fordel å få tak i pizzamel, tipo 00. Deigen er nok til to store pizzaer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Enkel deig

7dl
Hvetemel(helst pizzamel tipo 00)
0.5ts
3.5dl

Hvit grunnsaus

0.5fedd
Hvitløk(knust)
2ts
Olivenolje(god kvalitet)
1ss
Oregano(finhakket)

Topping

100g
Flatbiff av reinsdyr(eller ytrefilet)
Granateple(granateplefrø eller tyttebær)
Mozzarella(eller cheddar, eller annen ost)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen mel og salt. Løs opp gjær i vann – har du det travelt, bruk lunka vann. Har du tid, bruk kaldt. Elt sammen mel og gjærvann. Ha i olje. Elt i ti minutters tid. Har du en kjøkkenmaskin med elteklo, bruk den på lav hastighet. La heve i minst en halvtime – gjerne mer. 

  2. Bland sammen og smak til med salt og pepper. 

  3. Ha på hvit saus og revet ost. Både saus og ost skal legges på i mindre mengder enn du tror! Stek én og én pizza nederst i ovnen. Stek til det bobler og skorpen blir brun. Det pleier å ta om lag fire minutter, men varierer mye fra ovn til ovn. 

  4. Ta ut pizzaen. Ha på reinsdyrkjøtt, strø over granateple, krydre med salt og pepper. 

  5. Forvarm ovnen til 250 grader, 275 hvis du får det til. Del deigen i to. Bak ut pizzadeigen. Du trenger mer mel til denne utbakingen.

  6. TIPS: Du kan også bruke polenta, som ikke klisser.

POPULÆR: Reinsdyrpizzaen til Lofthus Samvirkerlag.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (204 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN