Tjukkmjølkspudding med epleterninger Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Tjukkmjølkspudding med epleterninger

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Tjukkmjølkspudding med epleterninger

Økologisk tjukkmjølk fra Røros egner seg veldig godt i desserter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (6 stemmer)
Økologisk tjukkmjølk fra Røros egner seg veldig godt i desserter, er fin å bruke i en milkshake og smaker godt på frokostblandinger. Denne puddingen med epler er helt nydelig! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

0.5l
Eplesaft(eplemost)
3stk
Eple(i terninger)
3dl
Tjukkmelk(fra Røros)
3ss
Lys sirup(eple, kan droppes)
3blad

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplatene i bløt. 

  2. Kok forsiktig opp tjukkmjølk, rømme, eplesirup og sukker, og rør inn de oppbløtte platene med gelatin. Fyll blandingen i porsjonglass, og la den stivne et par timer i kjøleskap. 

  3. Kok inn eplemost og sukker til blandingen er tykk, omtrent halvparten mengde, og avkjøl. 

  4. Skjær eplene opp i små terninger. Vend terningene inn i den innkokte eplemosten og fordel dette på toppen av hvert glass med pudding rett før servering. 

  5. Hvis du ikke har eplesirup, kan du eventuelt bruke litt av den innkokte eplemosten i puddingen.

Økologisk tjukkmjølk fra Røros egner seg veldig godt i desserter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN