nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 15min
Appelsinkylling og byggotto
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 15min
Appelsinkylling og byggotto
Kylling er alltid populært. Her servert med en byggotto, som er en variant av risotto laget av byggryn. Byggryn kjøper du i porsjonsposer i esker, og de har kort koketid.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tørk kyllingfiletene, og strø på salt og pepper. Stek dem i litt smør i en panne. Legg dem over i en ildfast form og stek ved 150º i ca. 15 minutter til de er gjennomstekt.
Riv skallet av appelsinen. Press saften i en kjele og tilsett sukkeret. Varm forsiktig opp til sukkeret smelter. Rør i appelsinskallet. Pensle filetene med appelsinrøren før kyllingen er ferdig stekt.
Surr løk og hvitløk i smør noen minutter og tilsett byggris. Hell på 1 l buljong og 2 buljongterninger, og la det koke i ca. 15 minutter.
Rør i revet parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Like før servering røres paprikabiter inn i grynene.