Appelsinkylling og byggotto
Appelsinkylling og byggotto Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 15min

Appelsinkylling og byggotto

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 15min

Appelsinkylling og byggotto

Verdens beste appelsinkylling og byggotto Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kylling er alltid populært. Her servert med en byggotto, som er en variant av risotto laget av byggryn. Byggryn kjøper du i porsjonsposer i esker, og de har kort koketid.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Byggotto

1stk
Løk(finhakket)
2stk
Hvitløk(finhakkede båter)
4pakke(r)
50g
Parmesan(revet)
1stk
Paprika(rød)

SLIK GJØR DU

  1. Tørk kyllingfiletene, og strø på salt og pepper. Stek dem i litt smør i en panne. Legg dem over i en ildfast form og stek ved 150º i ca. 15 minutter til de er gjennomstekt.


  2. Riv skallet av appelsinen. Press saften i en kjele og tilsett sukkeret. Varm forsiktig opp til sukkeret smelter. Rør i appelsinskallet. Pensle filetene med appelsinrøren før kyllingen er ferdig stekt.


  3. Surr løk og hvitløk i smør noen minutter og tilsett byggris. Hell på 1 l buljong og 2 buljongterninger, og la det koke i ca. 15 minutter.


  4. Rør i revet parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Like før servering røres paprikabiter inn i grynene.

Verdens beste appelsinkylling og byggotto Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN