Appelsinmoussekake
Appelsinmoussekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
1t

Appelsinmoussekake

nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
1t

Appelsinmoussekake

Appelsinmoussekake med gelelokk er skikkelig påskemat! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kremet moussekake med lekkert Pynt kaken med appelsinskiver og noen friske mynteblader ved servering.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Appelsinmousse

4stk
Gelatin(plater)
130g
Yoghurt(gresk)
2.5dl
Krem(pisket)

Bunn

200g
Mandelmasse(eller kransekakemasse)
2stk

Gelé

3stk
Gelatin(plater)

Pynt

1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Riv mandelmassen grovt, og rør den med ett egg av gangen. Sikt i kakao, og rør i hakket sjokolade.

  2. Hell røren i en bakepapirkledd form, ca. 24 cm i diameter. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

  3. Legg alle gelatinplatene i kaldt vann i minst 7 minutter.

  4. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis, vend i yoghurten.

  5. Hell halvparten av appelsinsaften til moussen i en kjele. Varm opp og rør 4 av gelatinplatene ut i varm appelsinsaft. Tilsett resten av appelsinsaften. Avkjøl til det blir en tyktflytende konsistens. Bland eggedosisen i gelatinbladningen. Pisk fløten til luftig krem, men ikke for mye, og bland med resten. Hell moussen over bunnen, og sett den kjølig for å stivne.

  6. Gelé: Varm opp halvparten av appelsinsaften og sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og legg i resten av gelatinplatene. Rør om til de løser seg. Hell i resten av appelsinsaften. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens, og hell dette over kaken. La gelélokket avkjøles i kjøleskapet.

  7. Pynt kaken med appelsinskiver og noen friske mynteblader ved servering.

Appelsinmoussekake med gelelokk er skikkelig påskemat! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN