nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Bakt laksefilet med potetsalat
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Bakt laksefilet med potetsalat
Enkel og god måte å lage mat til 6 personer på.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Salt og sukre laksen 15 minutter før den skal stekes. Gni den inn med olivenolje.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Sett laksefileten på rist midt i ovnen på 150º og stek i ca. 10–12 minutter til laksen så vidt er gjennomstekt.
Stek soppen i litt smør i panne.
Bland sammen sennep og eddik og spe med olje i en tynn stråle under pisking. Smak til med salt og pepper.
Del poteter og gulrot i mindre biter og kok til de er møre. Legg i snittede vårløk mot slutten av koketiden, så de får koke med noen minutter.
Hell av kokevannet og server laksen med grønnsakene og soppen. Hell dressingen over ved servering.