Bakt laksefilet med potetsalat
Bakt laksefilet med potetsalat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bakt laksefilet med potetsalat

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bakt laksefilet med potetsalat

Deilig bakt laks med hjemmelaget potetsalat og sennepsvinaigrette. Kjempefint å servere gjestene. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Enkel og god måte å lage mat til 6 personer på. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. 1. Salt og sukre laksen 15 minutter før den skal stekes. Gni den inn med olivenolje.

    2. Legg fisken i en smurt ildfast form. Sett laksefileten på rist midt i ovnen på 150º og stek i ca. 10–12 minutter til laksen så vidt er gjennomstekt.

    3. Stek soppen i litt smør i panne.

    4. Bland sammen sennep og eddik og spe med olje i en tynn stråle under pisking. Smak til med salt og pepper.

    5. Del poteter og gulrot i mindre biter og kok til de er møre. Legg i snittede vårløk mot slutten av koketiden, så de får koke med noen minutter.

    6. Hell av kokevannet og server laksen med grønnsakene og soppen. Hell dressingen over ved servering.

Deilig bakt laks med hjemmelaget potetsalat og sennepsvinaigrette. Kjempefint å servere gjestene. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN