Blinis med røkelaks og urterømme med agurk
Blinis med røkelaks og urterømme med agurk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Russiske pannekaker med røkelaks Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Blinis er små, russiske pannekaker, som ofte serveres med russisk kaviar. Her serveres blinisen med en god rømmekrem og røkelaks.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Urterømme med agurk

1stk
1ss
Dill(hakketr)
1stk
Rødløk(finhakket)
0.5pakke(r)
4dl
50g
0.5ts
2ss
Smør(til steing)

Tilbehør

20skiver

SLIK GJØR DU

  1. 1. Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kaldt natten over eller på kjøkkenbenken noen timer før blinisene stekes.


    2. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.


    3. Sett røren med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten. Avkjøl på rist.


    4. Anrett blinisene på tallerkner med litt urterømme og to skiver røkelaks. Dryss litt finhakket rødløk rundt blinisene til slutt.

Russiske pannekaker med røkelaks Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN