Elins Kvæfjordkake
Elins Kvæfjordkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Elins Kvæfjordkake

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Elins Kvæfjordkake

Kvæfjordkaka kalles også for Norges beste, og ble kåret til landets nasjonalkake av Nitimens lyttere i 2002. 

Foto: Elin Vatnar Nilsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (85 stemmer)
Kvæfjordkaka kalles også for Verdens beste, og ble i 2002 kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Her er oppskriften til konditor Elin Vatnar Nilsen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Smør(romtemperert smør eller margarin)
150g
Hvetemel(siktet)

Marengs

0.5dl
Mandler(Hakkede eller flak)

Fyll

3dl
Kremfløte(pisket til krem)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 160 grader. Rør smør og sukker lyst og luftig.

  2. Rør inne eggeplommene, en av gangen. Tilsett hvetemel blandet med bakepulver, vekselsvis med melk.

  3. Stryk ut røren i form (eller på bakeplate) 40 x35 cm.

  4. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Stryk marengsmassen utover kakedeigen. 

  5. Dryss hakkede mandler eller mandelflak over. Stek kaken i 30-40 minutter på 160 grader. 

  6. Avkjøl kaken og del den i to like deler. Bland 400 g vaniljekrem med 3 dl pisket kremfløte. 

  7. Legg den nederste halve bunnen med kakesiden opp og stryk på kremen. Legg den andre delen oppå med marengssiden opp. 

Kvæfjordkaka kalles også for Norges beste, og ble kåret til landets nasjonalkake av Nitimens lyttere i 2002. 

Foto: Elin Vatnar Nilsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (85 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN