nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Eplepai med mandel og mørk sjokolade
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Eplepai med mandel og mørk sjokolade
Sjokolade er godt til alt – også sammen med eple!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Miks sammen smør, mel, kakao, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjevle deigen ut på melet bakebord og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter, med deigen. Forstek paiskallet i 5 minutter.
Skrell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i tynne båter. Riv kransekakemassen grovt og strø halvparten ut i paiskallet. Fordel eplebåtene over. Strø over resten av kransekakemassen. Riv sjokoladen og fordel på toppen.
Stek paien midt i ovnen i ca. 15 minutter til eplene mykner og overflaten får fin farge. Avkjøl.
Server med vaniljesaus, pisket krem eller is.