Eplepai med mandel og mørk sjokolade
Eplepai med mandel og mørk sjokolade Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Eplepai med mandel og mørk sjokolade

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Eplepai med mandel og mørk sjokolade

Ny høstfavoritt med mandler, mørk sjokolade og epler. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Sjokolade er godt til alt – også sammen med eple!  

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Miks sammen smør, mel, kakao, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjevle deigen ut på melet bakebord og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter, med deigen. Forstek paiskallet i 5 minutter.

  2. Skrell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i tynne båter. Riv kransekakemassen grovt og strø halvparten ut i paiskallet. Fordel eplebåtene over. Strø over resten av kransekakemassen. Riv sjokoladen og fordel på toppen.

  3. Stek paien midt i ovnen i ca. 15 minutter til eplene mykner og overflaten får fin farge. Avkjøl.

  4. Server med vaniljesaus, pisket krem eller is.

Ny høstfavoritt med mandler, mørk sjokolade og epler. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN