Franskinspirert blåskjellsuppe Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
25min

Franskinspirert blåskjellsuppe

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
25min

Franskinspirert blåskjellsuppe

Franskinspirert blåskjellsuppe med gulrot, sellerirot, hvitvin, sherry og blåskjell. Server med hakket persille og fersk brød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (9 stemmer)
Franskinspirert suppe til lunsj eller middag. Server til gjester med ferskt brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
1stk
1skiver
2dl
Hvitvin(tørr)
3dl
Fiskebuljong(vann + terning)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
3ss
Sherry(kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Kontroller at skjellene er tett lukket eller lukker seg når du banker på dem. Kast åpne skjell/skjell som ikke lukker seg.

  2. Skjær gulrot og selleri i små terninger. Dra bladene av persillestilkene og ta vare på bladene.

  3. Kok opp vin og fiskekraft, legg i grønnsaker, persillestilker og blåskjell. Legg på lokk og kok blåskjellene til de åpner seg i cirka 4 minutter.

  4. Ta opp skjellene med hullsleiv og ta ut skjellmaten.

  5. Mos grønnsakene i kraften, gjerne med en stavmikser, og sil den. Kok opp kraften med fløte og smak til med salt og kajennepepper. Tilsett eventuelt sherry og kok opp.

  6. Legg de rensede blåskjellene i suppen.

  7. Hakk persillebladene og dryss dem over suppen før servering.

Franskinspirert blåskjellsuppe med gulrot, sellerirot, hvitvin, sherry og blåskjell. Server med hakket persille og fersk brød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN