Glutenfrie kuvertbrød
Glutenfrie kuvertbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Glutenfrie kuvertbrød

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Glutenfrie kuvertbrød

Gode og små fristelser med mye smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Små fristende boller som alle kan spise. Bollene smaker deilig av anis, som selvfølgelig kan sløyfes hvis du ikke ønsker krydder-smaken.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Melk(eventuelt vann eller soya havredrikk)
0.5dl
1ts
2ts
Stjerneanis(eller fennikel)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm havre-drikken, vann eller melk og olje til det er fingervarmt, 37º. Hell deigvæsken over gjæren og rør til den er oppløst.

    Tilsett jyttemel og halvparten av melmiksen. Arbeid deigen kraftig, helst i maskin. Bland i resten av melmiksen, men gjem litt til utbaking. Fortsett å arbeide deigen til den blir glatt og smidig og slipper bake-bollens kanter.

    La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted.
    Strø over resten av melet på arbeidsbenken. Kna deigen og del den i to. Form til to lengder og del hver i 10 biter. Form til glatte boller.

    Legg bollene på steke-platen med bakepapir. Etterhev i ca. 20 min.

    Sett ovnen på 250º. Pensle bollene med sammen­pisket egg eller vann og strø på linfrø. Stek bollene midt i ovnen i 10–12 min. Avkjøl under et håndkle.

Gode og små fristelser med mye smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN