God gammeldags sitronfromasj
God gammeldags sitronfromasj Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

God gammeldags sitronfromasj

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

God gammeldags sitronfromasj

God gammeldags sitronfromasj er mormors himmelske hemmelighet. Server med rørte bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (12 stemmer)
Denne oppskriften stammer fra mormors kokebok og den er lett å lage og smaker himmelsk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Sitron(saft og skall)
5skiver
0.25dl
Vann(kokende)

Rørte bær

0.5kg
Jordbær(eller bringebær)
200g

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka syv minutter.

  2. Riv skallet av sitronen og press ut saften. Rør sukkeret ut i sitronsaften. Pisk fløten til krem. Smak kremen til med sukker og litt vaniljesukker. Rør inn sitronsaften og revet sitronskall.

  3. Smelt gelatinplatene i kokende vann og hell i under omrøring. Ha fromasjen i porsjonskopper, glass eller i dessertbolle. Pynt fromasjen med revet sitronskall.

  4. Rør bær og melis i en blender til en saus. Server sausen til fromasjen. Noen havreflarn er godt til.

God gammeldags sitronfromasj er mormors himmelske hemmelighet. Server med rørte bær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN