Gravet laks med asparges
Gravet laks med asparges Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Gravet laks med asparges

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Gravet laks med asparges

Gravlaks med asparges og urtemarinade. Foto: Allers forlag

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Aspargesen skal koke i noen minutter, så er den ferdig. Server godt brød og kokt ris eller pasta til retten.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Gravlaks(i terninger)

Marinade

1stk
Sitron(skall og saft)
3stk
Vårløk(i skiver)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Brekk nedre del av aspargesen. Forvell den i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Spyl den i kaldt vann og la renne av.

  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden og smak til med salt og pepper. Hell marinaden over aspargesen. La dette stå noen minutter.

  3. Varm olje i en stekepanne og stek laksen ved sterk varme noen minutter til den får fin farge. Laksen trenger ikke være helt gjennomstekt, men det er en smakssak.

  4. Server laksen med aspargesene og pynt med sitron eller limeskiver.

Gravlaks med asparges og urtemarinade. Foto: Allers forlag

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN