Gresk sommerpai
Gresk sommerpai Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Gresk sommerpai

nivå
Lett
totalt
45min

Gresk sommerpai

En kakebunn laget med nøtter og tørket frukt som blandes raskt i en blender og legges i bunnen av en form og så er det bare å legge på krem og bær Foto: Per Ervland

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)
Mange har gode matminner fra ferie i Hellas. Der får vi ofte servert frukt og bær med en god honning og fyldig gresk yoghurt. Bedre kan det nesten ikke bli og med en lettvint nøttebunn for å fylle godsakene i, blir dette den ultimate sommerkaken eller desserten om du vil. Gresk yoghurt er fyldig og rund på smaken med cirka ti prosent fett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

15stk
Dadler(uten sten)
1stk
Sitron(skall)

Fyll

4dl
Yoghurt(gresk)
2dl
Jordbær(i skiver)
1stk
Eple(rødt)
1ss
Honning(flytende)
5kvist
10blad

SLIK GJØR DU

  1. Legg dadler og paranøtter i en blender sammen med sitronskall og kjør til en grynete masse.Trykk massen ut i en paiform og sett den kaldt, gjerne i fryseren i ca. 30 minutter.

  2. Fordel yoghurten i paiskallet. Del eplet i biter og bland med litt sitronsaft. Del granateple i to og pirk ut frøene med en gaffel. Fordel frukt og bær over yoghurten og drypp tilslutt over flytende honning. Pynt med mynteblader og paien server straks.

En kakebunn laget med nøtter og tørket frukt som blandes raskt i en blender og legges i bunnen av en form og så er det bare å legge på krem og bær Foto: Per Ervland

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (3 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN