Grillet svinenakke med paprikasmør
Grillet svinenakke med paprikasmør Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Grillet svinenakke med paprikasmør

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Grillet svinenakke med paprikasmør

Svinenakke er nydelig kjøtt med masse god smak og egner seg veldig godt til grilling. Godt tilbehør er skiver av nypoteter frest i paprikasmør. Foto: Mette Møller

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

Svinenakke er nydelig kjøtt med masse god smak og egner seg veldig godt til grilling. Finner du ikke svinenakke i butikken, så spør i en ferskvaredisk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Svinenakke(6-7 cm tykk)
1klype(r)
1klype(r)
100g
Smør(romtemperert)
1stk
Paprika(ovnsstekt)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Gni inn svinenakken med olje, salt og rikelig med pepper. Stek den på grillen i 40-45 minutter, og pass på at varmen ikke er for sterk. Snu ofte. La svinenakken hvile litt før du deler den i to og serverer. 

  2. Paprikasmøret bør du lage før du går ut og griller. Bak en paprika på 200 grader i stekeovn til skinnet går av. Kjør den sammen med romtemperert smør i en foodprosessor, og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. 

  3. Fres skiver av nypoteter i en tykkbunnet kjele på grillen, og ha i paprikasmøret og litt purre eller vårløk. Fres til potetskivene er møre, og server skivene av svinenakke med de varme paprikapotene. Pynt med litt urter etter smak.

Svinenakke er nydelig kjøtt med masse god smak og egner seg veldig godt til grilling. Godt tilbehør er skiver av nypoteter frest i paprikasmør. Foto: Mette Møller

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN