Grønnkålsalat cæsar
Grønnkålsalat cæsar Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Grønnkålsalat cæsar

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Grønnkålsalat cæsar

FRISKT: Grønnkål med spekeskinke, hvitløkskrutonger og en deilig cæsardressing gir en frisk, næringsrik og smakfull salat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Sprø blader av grønnkål sammen med skinke, hvitløkskrutonger og en deilig cæsardressing gir en næringsrik og smakfull salat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1bunt
Grønnkål(eller pakke)
20skiver

Cæsardressing

Vann(en liten skvett)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
2stk
Ansjos(fileter, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Riv grønnkålen i små biter, og legg i isvann noen minutter.

  2. Kjør opp en hvitløksolje med solsikkeoljen og hvitløken. Ha alt det andre (unntatt parmesanen) i et desilitermål.

  3. Sett stavmikseren helt nederst i desilitermålet, og hell hvitløksoljen oppå. Kjør stavmikseren samtidig som du drar den opp og emulgerer alt sammen til en tykk aioli. Ha i litt mer olje hvis den blir for tynn.

  4. Vend i parmesan i dressingen, og smak til med salt og pepper.

  5. Tørk grønnkålen godt, og vend den sammen med så mye dressing du ønsker. Legg skinke og krutonger på toppen av salaten. Jeg brukte speket ytrefilet fra ASK, men annen god spekeskinke kan også brukes.

FRISKT: Grønnkål med spekeskinke, hvitløkskrutonger og en deilig cæsardressing gir en frisk, næringsrik og smakfull salat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN