Grove makrellkaker med kålsalat
Grove makrellkaker med kålsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Grove makrellkaker med kålsalat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Grove makrellkaker med kålsalat

Grove makrellkaker med kålsalat av nykål, vannmelon, lettrømme, yoghurt, majones, karri, dijonsennep og sitronsaft. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Du trenger ikke kvern for å lage disse grove makrellkakene, fiskekjøttet skrapes med en vanlig bordkniv. Spis makrellkakene med kokte poteter eller godt brød.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ts
1stk
1dl
2stk
Smør(til steking)

Kålsalat med vannmelon

1stk
Sommerkål (nykål)(evt. spisskål)
1skiver
0.5ts
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Rens og fileter makrellene. Skrap fiskekjøttet fra skinnet til en grov farse. Rør inn de øvrige ingrediensene, og form fire store kaker. Stek dem gylne og gjennomstekte i smør og olje, cirka 3 minutter på hver side.

  2. Snitt kålen fint, gjerne med ostehøvel. Skjær vannmelonen i små terninger, og bland dem i kålen. Rør sammen resten av ingrediensene, og bland det med kål og vannmelon.

  3. Server de grove makrell­kakene med kålsalaten og godt brød eller kokte poteter.

Grove makrellkaker med kålsalat av nykål, vannmelon, lettrømme, yoghurt, majones, karri, dijonsennep og sitronsaft. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN