Havrepai med limekrem og jordbær
Havrepai med limekrem og jordbær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Havrepai med limekrem og jordbær

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Havrepai med limekrem og jordbær

Pai av havre med limekrem og jordbær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En frisk limekrem og søte jordbær er perfekt til denne sommerlige paien. Havrebunnen kan lages på forhånd, men paien må fylles like før servering.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Limekrem

2stk
Lime(revet skall og saft)
3ss
Mynte(frisk, hakket)

Topping

1pakke(r)
Jordbær(Tilpass mengde etter behov og ønske)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smulete deig. Trykk deigen i en form med avtakbar kant, 26 cm i diameter. La deigen hvile kjølig i ca. 1 time.

  2. Sett ovnen på 200º. Stek paibunnen midt i ovnen i ca. 15 minutter. La den avkjøles.

  3. Bland crème fraîche med lemoncurd. Pisk kremen stiv og bland alt lett sammen med limeskall og
    mynte.

  4. Fordel limekremen i paiskallet og pynt med jordbær. Server paien straks slik at den holder seg sprø.

Pai av havre med limekrem og jordbær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN