Hjemmelaget flatbrød
Hjemmelaget flatbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Hjemmelaget flatbrød

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Hjemmelaget flatbrød

Hjemmelaget flatbrød med røkelaks. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (2 stemmer)
Karla lager aller helst flatbrødet sjøl. Prøv flatbrød med god røkelaks og sennep- og dillrømme, det er en super forrett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Rugmel(finmalt)
100g
Speltmel(finmalt)
1ts
1ts
Karve(finmalt)
2dl
Vann(tilpass mengde)

Sennep- og dillrømme

2ss
Dill(finhakket)
1ss
Sitronsaft(smak til)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Ha mel, salt og krydder i en miksebolle, start eltekroken og ha i vann til det blir en fast deig. Blir det for mye væske kan du ha i litt mer mel. Du kan også elte for hånd, men pass på at deigen blir fast og seig.

  2. La deigen hvile i minst en halvtime i kjøleskap.

  3. Kjevle deigen tynt på pastamaskin eller med kjevle. Stek i stekepanne eller på takke, på middels varme, til flatbrødene er helt sprø! De kan også gjøres ferdig i ovnen.

  4. Del de nystekte flatbrødene opp i firkanter, og legg tynne skiver røkelaks og litt sennep- og dillrømme.

  5. Bland alt sammen, og smak til med sitron, salt og pepper.

Hjemmelaget flatbrød med røkelaks. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN