Horn med eple- og nøttefyll
Horn med eple- og nøttefyll
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, og tilsett fløten. Varm til væsken blir fingervarm. Hell litt væske over gjæren, og rør slik at det løses opp. Tilsett resten av væsken, sukkeret, salt, eggeplommer og det meste av hvetemelet.
Arbeid sammen til en glatt og fin deig som ikke klisser. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Skrell eplene og skjær i terninger. Kok dem med sukker og vann på middels varme til de er myke. Avkjøl. Ha nøttene i en food processor, og la maskinen gå til de er malte. Tilsett smør og sukker, og kjør i ytterligere noen sekunder.
Del deigen i to og kjevle den til sirkler, ca. 32 cm i diameter. Skjær 10 snipper av hver leiv. Legg litt eplemos og 1 ts nøttefyll på hver snipp, der den er bredest.
Rull sammen, form til horn, og legg dem med spissen ned på stekeplate med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg, og strø på perlesukker og hakkede nøtter.
Stek hornene midt i ovnen ved 225° i ca. 8 minutter, og avkjøl på rist.
Disse hornene egner seg godt til frysing.