Kalveschnitzel
Kalveschnitzel Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Kalveschnitzel

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Kalveschnitzel

Kalveschnitzel med selleri- og potetgrateng. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (7 stemmer)
En klassiker som passer godt til en fristende grateng av selleri og poteter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Kalvesteik(flatbanket biff)
1klype(r)
1klype(r)
2stk
Egg(sammenpisket)
4stk
Kavring(eller pankomel)
3ss
Smør(klaret)
1stk
Sitron(i skiver)
1glass

SLIK GJØR DU

  1. Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Vend det så i melet, så i egg og til slutt i strøkavring eller pankomel. Gjør dette en gang til hvis du vil ha ekstra stor skorpe rundt kjøttet.

  2. Stek kjøttet på høy varme i klaret smør. Stek schnitzelen sprø og gyllen på hver side. Ha salt og pepper på med en gang du tar den ut av panna.

  3. Server med godt med sitron, kapers og persille — og gjerne en god remulade. 

Kalveschnitzel med selleri- og potetgrateng. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN