Kalvesnitzel med tomat og asparges
Kalvesnitzel med tomat og asparges  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kalvesnitzel med tomat og asparges

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kalvesnitzel med tomat og asparges

Deilig, lett kjøtt med gode grønnsaker.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.9 (19 stemmer)
Tynne skiver kalvekjøtt stekt i smør og servert med tomat og asparges er enkel helgemat. Det syrlige tilbehøret løfter retten og gjør den spennende. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Smør(til steking)
4stk
0.5stk
Lime(saften av)
Basilikum(eller andre urter eller spirer)
600g
Kalvemørbrad(mørbrad eller flatbiff av kalv, i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Bank skivene med kalvekjøtt lett. En snitzel er gjerne panert, men det kan også bare være en tynn skive kjøtt, slik som Brimi bruker her. 

  2. Ha smør i ei panne. Panna skal ikke være varmere enn at smøret ikke blir brent. Dryss litt salt og pepper på kjøttet, og stek 1 lite minutt på hver side. Kjøttet skal bli gyllenbrunt og fint. Skvis over litt lime på slutten av steketida.  

  3. Skrell aspargesen, og la den surre lett i samme panne som kjøttet. 

  4. Hakk opp tomatene, og skjær løken i ringer. Ha på litt salt, og surr dette godt på medium varme. Smak til med litt vineddik for syrlighet. 

  5. Legg kjøttstykkene på et fat, og fordel tomat og asparges over kjøttet. Pynt med friske spirer og urter. 

Deilig, lett kjøtt med gode grønnsaker.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.9 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN