Karamellkake med røde bær
Karamellkake med røde bær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Karamellkake med røde bær

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Karamellkake med røde bær

Kjempegod karamellkake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En herlig glutenfri kake som du kan pynte med bare jordbær eller blande med andre bær.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1pakke(r)
Jordbær(og rips)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Mal mandlene. Skrell og finriv potetene. Rør smør og sukker luftig. Bland i ett egg av gangen. Tilsett mandler og poteter. Hell røren i en smurt form ca. 24 cm i diameter.


  2. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La kaken avkjøles før den tas ut av formen og får avkjøle på rist.


  3. Bland fløte, sukker og sirup i en kjele. Kok kraftig uten lokk til den begynner å tykne, i 10–15 minutter. La glasuren avkjøles og fordel den over kaken.


  4. Pynt kaken med bær og grønne blader.

Kjempegod karamellkake Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN