Kjøttdeiggrateng med søtpoteter
Kjøttdeiggrateng med søtpoteter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Kjøttdeiggrateng med søtpoteter

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Kjøttdeiggrateng med søtpoteter

Kjøttdeiggrateng med søtpotet og andre rotgrønnsaker. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Denne spennende formen har en blanding av søtpoteter, kjøttdeig og kremete topping.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
1stk
Sellerirot(cirka 100 g)
300g
Tomat(knuste)
1dl
2stk
Kjøttbuljong(terninger)
1klype(r)
1klype(r)

Saus

500g
Yoghurt(gresk)
2stk
0.5dl
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°.

  2. Skrell søtpoteter og skjær i ½ cm tykke skiver. Legg dem på bakepapir på stekeplate i 15–20 minutter.

  3. Ta ut de ferdigstekte søtpotetene og sett varmen opp til 225°.

  4. Skrell og finhakk løken samt skjær hvitløk i skiver. Skrell persilleroten og riv den grovt.

  5. Stek løk, hvitløk og persillerot sammen med kjøttdeigen i en varm panne med olje.

  6. Tilsett knuste tomater, vann og buljongterning. Krydre med pepper og salt. Buljongterninger gir salt, så smak godt til før du krydrer mer.

  7. Legg farsen med søtpotetskiver i en ildfast form ca. 20 x 30 cm.

  8. Rør sammen sausen og hell på toppen av formen.

  9. Tilbered formen midt i ovnen i 20–30 minutter. Server gjerne med ristet paprika, purreløk og persille.

Kjøttdeiggrateng med søtpotet og andre rotgrønnsaker. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN