Limekylling med agurk og urterisotto
Limekylling med agurk og urterisotto
DETTE TRENGER DU
PERSONERTopping
SLIK GJØR DU
Lag først risotto. Stek løken i smør i en kjele uten at løken tar farge. Tilsett risengryn og 5 dl grønnsakbuljong. La risen koke på svak varme uten lokk. Rør om av og til. Når buljongen er kokt inn etter ca. 15 minutter, helles ytterligere 1 dl buljong i. La koke inn. Smak til med salt og pepper. Finhakk basilikum, rør den i risottoen. Risotto skal være kremaktig og ha litt tyggemotstand.
Skjær kylling i biter og bland med soya. Stek kyllingen med hvitløk i omganger i en stekepanne. Strø på salt og pepper og legg over i en kjele. Hell over 4 dl vann og fond. Trekk kyllingen på svak varme under lokk i ca. 15 minutter. Skjær agurken i små biter.
Riv limeskallet fint. Press ut saften og hell i gryten sammen med honning og sambal oelek. Kok opp. Rø r sammen fløte og maisenna og rør jevningen i gryten.
La gryten trekke i ca. 5 minutter.
Strø over hakket basilikum og revet limeskall og server gryten med risotto og salat.