Limekylling med agurk og urterisotto
Limekylling med agurk og urterisotto Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Limekylling med agurk og urterisotto

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Limekylling med agurk og urterisotto

Lag din egen risotto! Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)
En lett og smakfull rett.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
2fedd
Hvitløk(hakket)
1.5ts
1klype(r)
4dl
1stk
Lime(saft og skall)
2ts
Honning(flytende)

Risotto

1stk
Løk(finhakket)
3dl
Risottoris(arborioris)
1ts
1klype(r)
0.5bunt
Basilikum(eller persille)

Topping

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Lag først risotto. Stek løken i smør i en kjele uten at løken tar farge. Tilsett risengryn og 5 dl grønnsakbuljong. La risen koke på svak varme uten lokk. Rør om av og til. Når buljongen er kokt inn etter ca. 15 minutter, helles ytterligere 1 dl buljong i. La koke inn. Smak til med salt og pepper. Finhakk basilikum, rør den i risottoen. Risotto skal være kremaktig og ha litt tyggemotstand.

  2. Skjær kylling i biter og bland med soya. Stek kyllingen med hvitløk i omganger i en stekepanne. Strø på salt og pepper og legg over i en kjele. Hell over 4 dl vann og fond. Trekk kyllingen på svak varme under lokk i ca. 15 minutter. Skjær agurken i små biter.

  3. Riv limeskallet fint. Press ut saften og hell i gryten sammen med honning og sambal oelek. Kok opp. Rø r sammen fløte og maisenna og rør jevningen i gryten.

  4. La gryten trekke i ca. 5 minutter.

  5. Strø over hakket basilikum og revet limeskall og server gryten med risotto og salat.

Lag din egen risotto! Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN