Pai med karamell og nøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Pai med karamell og nøtter

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Pai med karamell og nøtter

Dette er virkelig en konfektpai med deilig smak av karamell og nøtter. Dette er en sikker vinner når den serveres som dessert. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er virkelig en konfektpai med deilig smak av karamell og nøtter.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Karamellfyll

150g
100g
Valnøtter(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland ingrediensene til mørdeigen i en food processor eller en bolle. Er eggene små, må du bruke to eggeplommer. La maskinen gå noen sekunder. Eller elt det sammen med hendene.

    La deigen hvile kjølig i ca. 1/2 time. Kjevle den ut og kle paiformen ca. 24 cm i diameter eller flere små former med deigen.

    Prikk bunnen med en gaffel og la den stå i noen minutter før den settes i ovnen til steking ved 200 ° ca. 10–15 minutter.

    Avkjøl paiskallet litt i formen før den tas forsiktig ut.

  2. Lag søt paibunn eller bruk ferdig deig. Legg paideigen i paiform på ca. 24 cm i dia­meter og sett formen kjølig i ca. 20 minutter.

    Stek paiskallet ved 200 ° i 10–15 minutter og avkjøl.

    Bland sirup, sukker, fløte, kakao og vaniljesukker i en kjele. Kok opp og la blandingen koke i ca. 10 minutter under omrøring. Pass på at blandingen småkoker hele tiden. Ta kjelen av varmen og rør i smøret, litt av gangen. Tilsett til slutt de grovhakkede valnøttene.

    Hell blandingen i paiskallet. Pynt eventuelt med valnøtter og sett til avkjøling i kjøle­skapet.

    Visp krem med litt sukker og pynt eventuelt kremen oppå eller server ved siden av.

Dette er virkelig en konfektpai med deilig smak av karamell og nøtter. Dette er en sikker vinner når den serveres som dessert. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN