Pai med karamell og nøtter
Pai med karamell og nøtter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland ingrediensene til mørdeigen i en food processor eller en bolle. Er eggene små, må du bruke to eggeplommer. La maskinen gå noen sekunder. Eller elt det sammen med hendene.
La deigen hvile kjølig i ca. 1/2 time. Kjevle den ut og kle paiformen ca. 24 cm i diameter eller flere små former med deigen.
Prikk bunnen med en gaffel og la den stå i noen minutter før den settes i ovnen til steking ved 200 ° ca. 10–15 minutter.
Avkjøl paiskallet litt i formen før den tas forsiktig ut.Lag søt paibunn eller bruk ferdig deig. Legg paideigen i paiform på ca. 24 cm i diameter og sett formen kjølig i ca. 20 minutter.
Stek paiskallet ved 200 ° i 10–15 minutter og avkjøl.
Bland sirup, sukker, fløte, kakao og vaniljesukker i en kjele. Kok opp og la blandingen koke i ca. 10 minutter under omrøring. Pass på at blandingen småkoker hele tiden. Ta kjelen av varmen og rør i smøret, litt av gangen. Tilsett til slutt de grovhakkede valnøttene.
Hell blandingen i paiskallet. Pynt eventuelt med valnøtter og sett til avkjøling i kjøleskapet.
Visp krem med litt sukker og pynt eventuelt kremen oppå eller server ved siden av.