Pai med laks
Pai med laks Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Pai med laks

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Pai med laks

Pai med røkelaks og mager creme fraiche er en sunn og god middag, og restene er gode dagen etterpå i matpakka. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (2 stemmer)
En pai kan være lett mat. Bruk ferdig, fersk paideig så er det raskt å lage paien. Røkelaksen gir fin smak på paien og med mager crème fraîche i fyllet blir paien lett.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

5stk
Sjalottløk(hakket)
0.5dl
Dill(hakket)
100g
3stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Dekk paiformen på 24–26 cm i diameter med den ferdige paideigen. Sett den kjølig 20–30 minutter.

  2. Stek sjalottløk i smør i en steke­panne. Visp sammen egg, crème fraîche og pepper. Fordel fyllet i paiskallet og hell over eggblandingen.

  3. Stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter.

  4. Server paien varm eller kald, gjerne med en grønn salat til.

Pai med røkelaks og mager creme fraiche er en sunn og god middag, og restene er gode dagen etterpå i matpakka. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN