nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min
Pai med laks
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min
Pai med laks
En pai kan være lett mat. Bruk ferdig, fersk paideig så er det raskt å lage paien. Røkelaksen gir fin smak på paien og med mager crème fraîche i fyllet blir paien lett.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Fyll
5stk
Sjalottløk(hakket)
2ss
250g
0.5dl
Dill(hakket)
100g
Jarlsberg (Ost)(revet)
3stk
1beger
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Dekk paiformen på 24–26 cm i diameter med den ferdige paideigen. Sett den kjølig 20–30 minutter.
Stek sjalottløk i smør i en stekepanne. Visp sammen egg, crème fraîche og pepper. Fordel fyllet i paiskallet og hell over eggblandingen.
Stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter.
Server paien varm eller kald, gjerne med en grønn salat til.