Pasta med skalldyr og hvitløk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Pasta med skalldyr og hvitløk

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Pasta med skalldyr og hvitløk

Deilig sjømat med italiensk preg! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.4 (47 stemmer)
 God pastarett med smakfull sjømat og italiensk smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pose(r)
500g
300g
Reker(med skall)
1stk
1dl
Bladpersille(hakket)
0.5dl
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Sitron(i skiver)

SLIK GJØR DU


  1. Rør sammen 1 liter vann med 1 dl salt og legg muslingene i vannet i ca. 10 min, da slipper de fra seg eventuell sand.


  2. Skyll og rengjør muslingene ordentlig. Kast de som ikke lukker seg når du kakker på dem. Sorter bort dem som er defekte.

    Kok pastaen al dente, skyll den kald under vann.

    Skrell rekene.

    Kutt squashen i skiver, skrell løken og hvitløken og hakk den ordentlig.

    Varm opp olivenoljen i en romslig stekepanne, legg i rekene og la dem få litt farge. Legg deretter i squash og løk, og la det frese i noen minutter. 

    Tilsett pastaen, persillen og vin, og la det koke. Krydre med salt og pepper.

    Hell på muslingene og la dem koke under lokk til de åpner seg (3-5 minutter). Fjern de som ikke har åpnet seg.

    Bland pastaen med muslingene og server med en sitronskive og evt. litt revet parmesan- ost. Brød er godt å dyppe i sausen!

Deilig sjømat med italiensk preg! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2.4 (47 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN