Persillepure, østers og kaviar
Persillepure, østers og kaviar Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
16min
totalt
20min

Persillepure, østers og kaviar

nivå
Lett
aktiv
16min
totalt
20min

Persillepure, østers og kaviar

GRØNN: En silkemyk pure med frisk smak av hav.

Foto: Colin Seymour

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Denne retten, komponert av stjernekokken Paul Cunningham, skaper en elegant start på en middag. Dette er ikke mat i farta, men en fantastisk forrett når du vill lage noe eksklusivt og  uvanlig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Garnityr

Fennikelfrø(ristet, eventuelt fennikelpollen)
Crème fraîche(lett, etter smak)
4stk
Østers(store)
Kaviar(en skje på hver tallerken, til pynt)

Pure

1bunt
Bladpersille(middels stor)
500ml
Fiskekraft(helst lys skalldyrkraft)

SLIK GJØR DU

  1. Vask persillen og forvell den i kokende vann i cirka to minutter. Så lenge vannet koker mister ikke persillen fargen. 

  2. Ta persillen over i isvann, skyll den og tørk den godt. Surr finhakket sjalottløk og hakket hvitløk i litt olivenolje. Løken skal bare bli blank, ikke brun.

  3. Tilsett skalldyrkraft, helst fra blåskjell, og la blandingen småkoke i ti minutter.

  4. Ta kraften og persillen over i en blender og kjør til pureen er helt glatt. Det vil ta noen minutter i en vanlig blender.  Har du en thermomix, bruk den.

  5. Varm pureen rett før servering. Hvis du varmer den for tidlig eller varmer den for mye, vil den miste farge og smak.

  6. Stenk over noen dråper av østersvann og sitronsaft. Legg østers, litt crème fraîche og en skje kaviar over pureen. Jo mer eksklusiv kaviar du har, jo bedre. På Henne Kirkeby bruker de hvit italiensk oppdrettskaviar, Sturgeon Calvisius.

  7. Dryss over fennikelfrø eventuelt fennikelpollen.

GRØNN: En silkemyk pure med frisk smak av hav.

Foto: Colin Seymour

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN