Salat niçoise
Salat niçoise Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Salat niçoise

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Salat niçoise

KLASSIKER: Salat nicoise er den perfekte salaten for mange. Lett og samtidig mettende.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (11 stemmer)
Mange er glad i denne salaten fra Nice i Frankrike. Jeg har laget min egen variant uten poteter, men med masse deilige og solmodne cherrytomater. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Egg(hardkokte)
100g
Oliven(grønne og sorte)
1pakke(r)
Aspargesbønne(lett kokte, delt i to)
15stk
Cherrytomat(delt i to)
3stk
Ansjos(fileter, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Del opp ingrediensene til salaten. Egget skal deles i fire, aspargesbønnene og cherrytomatene i to. Bruk gjerne forskjellige typer oliven. Finhakk ansjosfiletene.

  2. Bland sammen sennep, hvitløk, eddik og honning. Visp inn olivenolje. Smak til med salt og pepper.

  3. Vend dressingen sammen med bønner, tomater, ansjos og oliven. Legg eggene pent oppå, og salaten er klar!

KLASSIKER: Salat nicoise er den perfekte salaten for mange. Lett og samtidig mettende.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN