Småkaker med sjokoladekaramell Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
50min

Småkaker med sjokoladekaramell

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
50min

Småkaker med sjokoladekaramell

Småkaker med sjokoladekaramell. Magiske munnfuller som smaker godt til en kopp kaffe! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (8 stemmer)
Ekstra festlig blir mørdeigskakene hvis de pyntes med sjokoladekaramell og perlepynt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5dl
0.75dl
100g
Smør(kaldt)

Sjokoladekaramell

SLIK GJØR DU

  1. Bland de tørre ingrediensene. ­Tilsett terninger med smør og bland raskt sammen til en deig, gjerne med en kjøkkenmaskin. Ikke kjør maskinen for lenge.

  2. Form deigen til en pølse, ca. 5 cm i diameter. La den hvile innpakket i plast i minst 40 minutter.

  3. Del i 3–5 mm tykke skiver. Legg kakene på bakepapir på stekebrett og stek kakene ved 200° midt i ovnen i 6–8 minutter. Avkjøl på rist.

  4. Lag sjokoladekaramell. Kok sammen fløte, sukker, sirup og kakao i en tykkbunnet kjele til karamellen blir fyldig. Rør i vaniljesukker.

  5. Legg litt karamell på hver kake. Dryss på pynt og la det stivne. ­Oppbevar kakene i tett boks.

Småkaker med sjokoladekaramell. Magiske munnfuller som smaker godt til en kopp kaffe! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN