nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
50min
Småkaker med sjokoladekaramell
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
50min
Småkaker med sjokoladekaramell
Ekstra festlig blir mørdeigskakene hvis de pyntes med sjokoladekaramell og perlepynt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland de tørre ingrediensene. Tilsett terninger med smør og bland raskt sammen til en deig, gjerne med en kjøkkenmaskin. Ikke kjør maskinen for lenge.
Form deigen til en pølse, ca. 5 cm i diameter. La den hvile innpakket i plast i minst 40 minutter.
Del i 3–5 mm tykke skiver. Legg kakene på bakepapir på stekebrett og stek kakene ved 200° midt i ovnen i 6–8 minutter. Avkjøl på rist.
Lag sjokoladekaramell. Kok sammen fløte, sukker, sirup og kakao i en tykkbunnet kjele til karamellen blir fyldig. Rør i vaniljesukker.
Legg litt karamell på hver kake. Dryss på pynt og la det stivne. Oppbevar kakene i tett boks.