Sneglekake
Sneglekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t

Sneglekake

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t

Sneglekake

En populær kake på kaffe– eller tebordet. Kaken kan bakes i godt tid og fryses ned. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

En populær kake på kaffe– eller tebordet. Kaken kan bakes i godt tid og fryses.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

100g
50g
Apsikat(eller sukat)
35g
Mandler(eller valnøtter, hakkede)
0.5ss
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i lunken melk. Smuldre smøret i melet og bland med sukker.

    Hell varm væske over melet og elt deigen sammen. La den heve ca. 1 time.

    Kjevle deigen ut til en tynn leiv.

    Rør sammen smør og brunt sukker. Fordel det på deigen.

    Dryss over kanel og fordel rosiner, appelsinskall og mandler eller nøtter. Rull sammen som til en rullekake. Skjær opp i ca. 9 tykke skiver.

    Legg dem med snittflaten ned i en rund, smurt form (ca. 24 cm). La kaken etterheve i ca. 20 minutter.

    Pensle med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

En populær kake på kaffe– eller tebordet. Kaken kan bakes i godt tid og fryses ned. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN