Brokkolipai med blåmuggost og nøtter
Brokkolipai med blåmuggost og nøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Brokkolipai med blåmuggost og nøtter

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Brokkolipai med blåmuggost og nøtter

Smakfull brokkolipai med blåmuggost og nøtter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette er en pai med litt voksen smak av blåmuggost, nøtter og brokkoli. Den er perfekt til klubbkveld med venner. Start med en ferdig paibunn, eller lag en fra bunnen av.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
1dl
Oliven(uten steiner)
3ss
Valnøtter(hakkede)
1dl
3stk
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Trill ut paideigen og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Prikk gjerne med en gaffel i bunnen. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.


  2. Del brokkolien i buketter og kok den nesten myk, i ca. 5 minutter. La den renne av. Hakk løken og fres den myk i smør.


  3. Bland brokkoli, løk, oliven, hakkede nøtter og oppdelte tomater. Legg halvparten i paiskallet, strø over et lag med blåmuggost og legg på resten av fyllet. Visp sammen egg, revet ost og matfløte og hell det i paiskallet.


  4. Stek i nedre del av ovnen ved 225° i ca. 40 minutter. Pynt med rosmarin og ­oliven ved servering.

Smakfull brokkolipai med blåmuggost og nøtter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN