Fiskegryte med tomat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Fiskegryte med tomat

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Fiskegryte med tomat

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.8 (4 stemmer)
Dette er en rustikk og smakfull fiskegryte. Bruk den fisken du ønsker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Laks(filet)
250g
Reker(med skall)
2stk
2stk
1boks(er)
Tomat(hele, hermetiske)
1stk
Fiskebuljong(terning)
1dl
0.5ts

Sitron- og persillestrø

1stk
Sitron(skallet)
1dl
Kruspersille(hakket)
2fedd
Hvitløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene. Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i småbiter.

  2. Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat å smuldre i buljongen.

  3. Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10–15 minutter.

  4. Legg i laksebiter og la det trekke i ca. 5 minutter. Smak gryten til.

  5. Bland sammen alle ingrediensene til sitronstrøsselet. Rens rekene og legg dem i gryten ved servering.

  6. Server gryten med sitronstrøssel og brød.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.8 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN