Fiskegryte med tomat
Fiskegryte med tomat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Fiskegryte med tomat

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Fiskegryte med tomat

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.5 (1 stemmer)
Dette er en rustikk og smakfull fiskegryte. Bruk den fisken du ønsker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sitron- og persillestrø

1stk
Sitron(skallet)
1dl
Kruspersille(hakket)
2fedd
Hvitløk(hakket)
400g
Laks(filet)
250g
Reker(med skall)
2stk
2stk
1boks(er)
Tomat(hele, hermetiske)
1stk
Fiskebuljong(terning)
1dl
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene. Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i småbiter.

  2. Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat å smuldre i buljongen.

  3. Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10–15 minutter.

  4. Legg i laksebiter og la det trekke i ca. 5 minutter. Smak gryten til.

  5. Bland sammen alle ingrediensene til sitronstrøsselet. Rens rekene og legg dem i gryten ved servering.

  6. Server gryten med sitronstrøssel og brød.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN