nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Gulasj med grov potetmos
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Gulasj med grov potetmos
Server en god potetmos med smak av selleri til gryten og dryss timian over til slutt. Varmende og mettende høstmat.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
2stk
Gulrot(i skiver)
4stk
Potet(i terninger)
1stk
Løk(finhakket)
2fedd
Hvitløk(hakkede)
1stk
Sellerirot(1 skalk sellerirot i biter)
2ts
3dl
1boks(er)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Stek kjøttdeig til den blir grynete, ha over i en gryte. Surr løk og hvitløk til den blir blank og myk og legg i gryten. Del sopp i mindre biter, stek den raskt og legg i gryten. Hell på hermetiske tomater, vann og smuldre i buljongterningen. Tilsett paprikapulver, karve, salt og pepper.
Legg i grønnsakbiter. La gryten koke i 15–20 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med mer krydder om nødvendig.
Skrell poteter og del i biter. Selleri skrelles og deles i terninger. Kok poteter og selleri myke i lett saltet vann. Hell av det meste av kokevannet. Mos til en grov mos med en potetmoser og spe mosen med litt melk. Smak den til med salt og pepper.