Jødisk kyllingsuppe
Jødisk kyllingsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Jødisk kyllingsuppe

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Jødisk kyllingsuppe

Kjempegod kyllingsuppe som smaker og metter veldig godt! Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.5 (227 stemmer)
Er du kald og forkjølet? Jødisk kyllingsuppe varmer og lindrer!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Kylling(cirka 1,3 kg)
3stk
2stk
Persillerot(eller 1 skalk sellerirot)
1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1klype(r)

Kokelake

2ts
8stk
1stk
Løk(i båter)

SLIK GJØR DU

  1. Kok laken med vannet, salt, krydder, grønnsaker og buljongterning i 5–10 minutter. Vask kyllingen godt. Legg den med brystet ned. Kok opp under lokk på svak varme i 40–50 minutter.

  2. La kyllingen avkjøles i kraften hvis du har tid. Sett kjelen i kaldt vannbad eller utenfor på den kalde årstiden. Sett den kjølig, så avkjøles den raskere.

  3. Ta bort det stivnede fettet og ta opp kyllingen. Gjem buljongen. Ta bort skinn og bein. Skjær kjøttet i mindre biter.

  4. Skrell gulrøtter og persillerot. Skyll og del purreløk og finhakket hvitløk. Stek grønnsakene i en stor kjele. Krydre med salt og pepper. Spe med silt buljong av kyllingkraften til passe mengde.

  5. Kok noen minutter til grønnsakene mykner. Tilsett kyllingkjøttet. Varm og smak til med sitronsaft. Strø på kryddergrønt, og server suppen rykende varm.

Kjempegod kyllingsuppe som smaker og metter veldig godt! Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.5 (227 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN