Karlas tomatsuppe
Karlas tomatsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Karlas tomatsuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Karlas tomatsuppe

GOD UANSETT: Hvis du lager tomatsuppa fra grunnen og lar den koke lenge, blir den god, uansett oppskrift.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (27 stemmer)
Det kan være enkelt å ty til posesuppe i en travel hverdag, men posesupper kommer ikke i nærheten av supper laget fra bunnen av, hverken når det gjelder smak eller næringsinnhold. Denne supergode tomatsuppen blir aller best hvis den får koke i minst 40 minutter, eller gjerne litt lenger!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Bacon(grovkuttet)
1stk
Løk (kepaløk)(grovhakket)
2fedd
Hvitløk(grovhakket)
1stk
Gulrot(i grove terninger)
0.5stk
Rød chili(finstrimlet)
0.5l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(eller kyllingkraft)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
Oregano(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Fres bacon, løk, hvitløk, chili, chipotle og gulrot i nøytral olje på medium varme i 5-10 minutter. 

  2. Når løken blir myk og blank tilsetter du stjerneanis, paprikapulver og tomatpure, og freser dette godt i et par minutter.

  3. Ha så på tomatene, kraften, pepperkorn og laurbærblad. Kok opp. Skru så ned på varmen, og la det koke så lenge du har mulighet til, helst minst 40 minutter.

  4. Ta ut laurbærblad og stjerneanis, og kjør alt til en glatt suppe med stavmikser eller i en blender. Tilsett litt mer vann hvis du ønsker en tynnere suppe. Hvis du vil ha en litt «rundere» suppe, kan du tilsette en fløteskvett.

  5. Smak til med salt og pepper. Server med kokte egg (7 min) i båter, krutonger, gjerne med surdeig - og frisk oregano.

GOD UANSETT: Hvis du lager tomatsuppa fra grunnen og lar den koke lenge, blir den god, uansett oppskrift.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (27 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN