Kjøttboller med urtedipp
Kjøttboller med urtedipp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Kjøttboller med urtedipp

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Kjøttboller med urtedipp

Saftige kjøttboller Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Vi har brukt små snacksagurker mellom hver kjøttbolle på spydet. Ta gjerne med friske sukkererter, små gulrøtter og tomater og spis ved siden av bollene og dippen.              

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ts
1stk
1klype(r)
1dl
Kremfløte(eller matfløte)
2ss
Smør(til steking)

Urtedipp

1stk
Bladpersille(finhakket, evt. andre urter)
1stk
Hvitløk(båt)

SLIK GJØR DU

  1. Rør deigen først seig med salt. Bland i de andre ingrediensene bortsett fra kremfløten. Rør i fløten litt etter litt, til det blir en glatt deig. Bland gjerne deigen sammen i en kjøkken­maskin.

  2. Form til små kjøttboller ved hjelp av en teskje. Glem ikke å bløte hendene med kaldt vann innimellom slik at kjøttbollene blir jevne og fine.

  3. Smelt smøret i stekepannen og stek kjøttbollene pent brune til de er gjennomstekt.

  4. Bland sammen ingrediensene til dippen og smak til. Server den til kjøttbollene.

Saftige kjøttboller Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN