Koreanske pannekaker «pajeon»
Koreanske pannekaker «pajeon» Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Koreanske pannekaker «pajeon»

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Koreanske pannekaker «pajeon»

TYKK OG GOD: «Pajeon» er koreanernes nasjonalpannekake.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (4 stemmer)
«Pajeon» er koreanernes nasjonalpannekake. Her snakker vi ikke løvtynne saker, som franskmennene foretrekker, men en tykk pannekake fylt med stekt vårløk. Pannekaken serveres med en digg dipp av soya og sesam. Oppskriften har egentlig soyabønnepasta i røren, men miso er lettere å få tak i. De ristede sesamfrøene drysser Jan Robin Ektvedt på vårløken rett han heller røren over, og tar vare på noen til topping på pannekaken til slutt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pannekaker

4dl
2stk
1ss
Nøytral matolje(til steking)
1ss
Miso(eller soyabønnepasta)

Dipp

1klype(r)
Ingefær((liten tommel, finhakket))
0.5stk
Rød chili(liten)
0.25stk
Sitrongress((1/4 stk))
0.25stk
Lime((1/4), saften av, smak til)
1ss
Sesamfrø(ristet)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene til røra, unntatt vårløken, godt sammen i en bolle. 

  2. Del vårløken på langs. Finsnitt den nederste, hvite delen, men behold den grønne hel. 

  3. Sett en panne på medium varme. Legg oppi halvparten av de lange vårløkstilkene og drypp over litt olje. Surr til løken er mør, og hell så over halvparten av røra. Dryss over litt av den snittede vårløken og stek pannekaka gyllen på begge sider. 

  4. Legg der ferdigstekte pannekaka over på en tallerken, og gjenta prosessen med resten av vårløken og røra for å steke den andre pannekaka. 

  5. Bland alle ingrediensene til dippen, unntatt koriander, i en liten gryte. Varm forsiktig opp, og kjøl ned. Finhakk korianderen og tilsett til slutt.

  6. Server pannekakene med litt ekstra vårløk og chili på toppen, og soyasesamdippen ved siden av. 

TYKK OG GOD: «Pajeon» er koreanernes nasjonalpannekake.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN