Lam Biryani
Lam Biryani Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
27t

Lam Biryani

nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
27t

Lam Biryani

Kjempedeilig rett fra India med lam. Lam Biryani tar en stund å lage med det er verdt det! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (8 stemmer)
Denne retten er mye brukt i Mumbai i India. Retten lages over to dager, men det er verdt å bruke litt tid for å få en så spesiell rett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Grytekjøtt lam(eller fårikålkjøtt)
2ss
Smør(til steking)
2ss
Karripasta (Curry paste)(eller garam masala)
2stk
4ss
Koriander(finhakket)
4ss
Mynte(finhakket)
5dl

Raita

1stk
3dl
Yoghurt(matyoghurt)
1klype(r)
1klype(r)

Tilbehør

1pakke(r)
Safran(1 g)

SLIK GJØR DU

  1. Dag 1: Skjær lammekjøttet i biter på 2 x 2cm og kutt løken i båter. Stek lammekjøttet og løken i smør og currypasta til den har fått fin farge. Ha i finhakket hvitløk, koriander og mynte. Hell over vann og la det småkoke i 2 timer.

  2. Avkjøl gryten og sett den i kjøleskapet natten over.

  3. Dag 2: Knus kardemommefrø sammen med safran og sukker i en morter. Ta av litt av fettet på fettlokket som har lagt seg på toppen av lammegryten. Bruk fettet til å steke basmatiris og krydderet i en gryte i ca. 3 minutter. Hell over lammegryten og legg i kanelstangen. Hell på vann til det akkurat dekker alt. La det småkoke i 30 minutter.

  4. Lag raita. Del agurken i to på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i tynne skiver. Legg i en sil. Dryss på litt salt og la det stå å trekke ut vann ca. 30 minutter.

  5. Smak yoghurten til med krydder. Klem vannet ut av agurken og bland med yoghurten sammen med finhakket mynte.

  6. Server retten med raita og nanbrød.

Kjempedeilig rett fra India med lam. Lam Biryani tar en stund å lage med det er verdt det! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN