Nakkekotelett med ovnsbakte grønnsaker, fetaost og grønnkålchips
Nakkekotelett med ovnsbakte grønnsaker, fetaost og grønnkålchips Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Nakkekotelett med ovnsbakte grønnsaker, fetaost og grønnkålchips

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Nakkekotelett med ovnsbakte grønnsaker, fetaost og grønnkålchips

Nakkekotelett med godt tilbehør fra @fattig.student. 

Foto: Fattig Student (Karen Elene Thorsen)

Inneholder

Laktose

Vurdering

3 (100 stemmer)
Nakkekotelett i godt selskap. Fra ukemenyen til @fattig.student. Middag nummer 2. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
2stk
75g
Grønnkål((1/2 pakke))
2ss
Fetaost(smulet)
0.25ts
2kvist
Timian((kan sløyfes))

SLIK GJØR DU

  1. Fjern stammen fra grønnkålen og legg bladene i en bolle. Tilsett olivenolje og salt, og bland sammen med hendene til alle bladene er dekket. Legg grønnkålen over på et stekebrett med bakepapir (pass på at det er litt god plass mellom bladene), og stek dem i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 5-8 min. Pass på tiden, de kan fort bli brent! Avkjøles på rist. (Obs! Spar evt. cirka halvparten av grønnkålchipsen til ukemenyens middag nummer 3: Champignonsuppe med bacon og grønnkålchips)

  2. Kutt opp poteter, gulrøtter og sjalottløk. Legg det i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, dryss over salt, pepper og timian, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 25-30 min.

  3. Brun smør i ei panne og stek nakkekoteletten i ca. 5 min på hver side (husk å krydre med salt og pepper). Etter du har skrudd av varmen, lar du den fortsette å hvile i panna, så den blir gjennomstekt.
    Sleng alt det digge du har laget på en tallerken og topp med fetaost. (Du kan også ha litt smeltet smør over, om du syns retten blir for «tørr».)

Nakkekotelett med godt tilbehør fra @fattig.student. 

Foto: Fattig Student (Karen Elene Thorsen)

Inneholder

Laktose

Vurdering

3 (100 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN