Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål
Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål er en saftig og smakfull rett. Ovnsbaking er en av de letteste tilberedningsmetodene for skrei. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Fisk som bakes i ovn beholder smak og saftighet når den ikke får for lang tid i ovnen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Skrei(filet, uten skinn)
2klype(r)
1klype(r)
1fedd
Hvitløk(i skiver)

Smørsaus

1ss
Sjalottløk(hakket)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Spisskål

2stk
Gulrot(i tykke skiver på skrå)
4kvist
Karse(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Legg fisken på oljet stekebrett eller på bakepapir på stekebrett. Dryss over litt salt. Kvern pepper over fisken og legg på skiver av hvitløk og smør.

  2. Bak fisken midt i ovnen ved 180º i ca. 10 minutter til den er akkurat gjennomkokt.

  3. Snitt opp kålen og kok den i lettsaltet vann i 3—4 minutter. Kok gulrøttene.

  4. Kok vin og sjalottløk inn til halv væskemengde. Visp inn smør og smak til med salt og pepper.

  5. Anrett fisken på en seng av kål med gulrøtter rundt, hell på saus, men ikke over fisken. Dryss karse på toppen av fisken.

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål er en saftig og smakfull rett. Ovnsbaking er en av de letteste tilberedningsmetodene for skrei. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN