Pasta bolognese
Pasta bolognese Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Pasta bolognese

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Pasta bolognese

KLASSIKER: Bolognese-sausen er en klassiker, med røtter tilbake til middelalderens Italia. Foto: Matprat

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Passer For

Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle - men om du føler for det, er det ingenting i veien for at du bruker noe annet. Om du lager pastaen selv fra bunn, blir den enda et hakk bedre.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Kjøttdeig(eller finhakket flatbiff)
4ss
Olivenolje(til steking)
1stk
2boks(er)
Plommetomat(eventuelt andre hermetiske tomater)
0.5dl
6dl
Kjøttbuljong(utblandet)
0.5ts
500g
Tagliatelle(eller annen pasta)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Vask og finhakk gulrot og stilkselleri.

  2. Stek kjøttdeigen i flere omganger i en varm panne med olje. Ha kjøttdeigen over i en gryte og ha i de finhakkede grønnsakene.

    Ha i tomater, rødvin, kjøttbuljong og laurbærblad.

  3. La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig.

    Smak til med salt og pepper.

  4. Kok pasta etter anvisning på pakken.

    Vend litt av sausen inn i pastaen rett før servering, da holder pastaen seg bedre og vil holde seg varmere.

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Passer For