Potetpai med ost
Potetpai med ost
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Smuldre sammen smør og mel med salt til en grynete masse. Bland raskt sammen til en deig med vannet. Eller bland alt i en food prosessor, og kjør med kniven.
Trykk deigen ut i en paiform eller rund form med løs kant, 24–26 cm, i bunnen og godt opp langs kantene. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter. Forstek paideigen ved 200º midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Eller trill den ferdige paideigen ut på bordet, legg den i formen og trykk godt til langs kantene og i bunn. Prikk med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Denne bunnen trenger du ikke forsteke.
Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Finhakk hvitløken. Legg poteter og hvitløk i en kjele med melk. Kok opp, og la det koke noen minutter. Sett til siden og avkjøl.
Bland crème fraîche, egg, blåmuggost og revet ost i en food prosessor til en glatt masse. Legg potetskivene i paiskallet.
Bland melken, som potetene ble kokt i, sammen med ostemassen, og smak til med salt. Hell blandingen over potetskivene, og kvern litt pepper over.
Stek paien på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til fyllet er stivnet.