Rekeskallsuppe
Rekeskallsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Rekeskallsuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Rekeskallsuppe

NYDELIG RESTEMAT: Kaster du rekeskallene, går du glipp av en fantastisk suppe.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (7 stemmer)
Rekeskall kan kokes til en nydelig kraft, og denne suppen er basert på rekeskallkraft og hvitvin. Server med skrelte reker i bunnen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Reker(skrelte, ta vare på skallet)
1stk
Rød chili(finhakket)
2stk
Hvitløk(knust)
50g
Ingefær(finhakket)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1stk
Gulrot(grovhakket)
2dl
Hvitvin(tørr)
1stk
Lime(skall og saft)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

Garnityr

Grønne erter(til garnityr)
Brød(surdeigsbrød)

SLIK GJØR DU

  1. Fres rekeskallet sammen med chili, hvitløk, ingefær, gulrot og løk i nøytral olje på høy varme i 5 minutter.

  2. Ha så i tomatpureen, og fres i rundt 1 minutt. Ha på hvitvinen, og kok nesten helt ned. Ha på vann så det dekker. Kok opp. La det så trekke på lav varme i om lag 30 minutter. Sil av.

  3. Kok ned til smakene kommer ordentlig fram. Ha i fløten og kok litt inn. Smak til med lime, salt og pepper.

  4. Server i små skåler med reker og erter i bunnen. Skum opp suppen, og topp med skum. Ta litt kald melk eller fløte i før du skal skumme, så er det enklere å få fint skum.

NYDELIG RESTEMAT: Kaster du rekeskallene, går du glipp av en fantastisk suppe.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN