Rugbrød i langpanne Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t 35min

Rugbrød i langpanne

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t 35min

Rugbrød i langpanne

Hjemmelaget rugbrød i langpanne. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (1353 stemmer)
Bak fire brød på en gang. Frys dem ned, så har du tilgang på ferskt brød når som helst!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.75l
Vann(eller melk)
1pakke(r)
4ts
500g
1kg
1stk
Smør(smeltet, til pensling mellom brødene)
1stk
Vann(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Varm vannet eller melken til den er fingervarm, 37 º. Smuldre gjæren i bakebollen, og rør den ut med væsken. Ha i salt og mel og eventuelt solsikkekjerner og linfrø. Elt deigen smidig og fin. Hold igjen litt av hvetemelet til utbaking av brødene. Smør gjerne litt olje på overflaten av deigen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 30–40 min.

    Ta deigen ut på melet bakebord. Kna i mer mel hvis deigen er klissete. Del deigen i fire, og form emnene til brød. Legg dem i en godt smurt langpanne. Smør med smeltet margarin mellom hvert brød. Dekk med plast, og la brødene etterheve i 20–30 minutter.

    Pensle brødene lett med lunkent vann, og prikk brødene lett med gaffel.

    Sett langpannen på nederste rille i ovnen, og stek brødene ved 210 º i ca. 1 time. Skru ned termostaten til 200 º det siste kvarteret. Hvelv brødene på rist, og prøv om brødene er ferdigstekt ved å trykke lett mot de sammen­skjøvne sidene. Går merket ut, er brødene ferdige. Virker brødene litt lite stekt, kan de legges på plate og stekes videre i 15 minutter. Avkjøl på rist.

Hjemmelaget rugbrød i langpanne. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (1353 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN