Sennepssild med eplebiter
Sennepssild med eplebiter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Sennepssild med eplebiter

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Sennepssild med eplebiter

SILD I JULA: Sild er ofte å finne på frokost- eller lunsjbordet i juletida.

Foto: Norges sjømatråd / Espen Borgos

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Sennepssilden er et fast innslag på bordet i julen, men du kan lage den både sommer og vinter. Her er en frisk variant med eplebiter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Sild(sursild)
1stk
Eple(grønt)
3ss
Dill(frisk)
6ss
Sennep(grov)
1.5ss
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Ta sildebitene ut av laken, legg på tørkepapir og la dem renne av seg.

  2. Skjær eple og løk i biter, og finhakk dill.

  3. Bland sammen dill, sennep, sukker, eddik, solsikkeolje og lettrømme.

  4. Smak til sausen med salt og pepper, ev. litt sukker og eddik.

  5. Bland eple- og løkbitene inn i sausen.

  6. Legg sild og saus lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk.

  7. Silden bør trekke et par timer i kjøleskap før den spises.

  8. Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.

SILD I JULA: Sild er ofte å finne på frokost- eller lunsjbordet i juletida.

Foto: Norges sjømatråd / Espen Borgos

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN