Svineknokesuppe med kikerter
Svineknokesuppe med kikerter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t

Svineknokesuppe med kikerter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t

Svineknokesuppe med kikerter

SVINEKNOKE: Super vintermat. Suppa er både næringsrik og god, og lager seg nærmest selv når du har fått alt oppi gryta

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (26 stemmer)
Svineknokesuppe med kikerter er en næringsrik og god supper som er særlig god på kjølige dager. Suppa lager seg nærmest selv når du har fått alt oppi gryta.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Svineknoke(saltet og gjerne røkt)
0.5stk
Løk (kepaløk)(i grove terninger)
1boks(er)
Kikerter(godt skylte)
2stk
Gulrot(i tynne skiver)
0.25stk
0.5stk
Purreløk(i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Ha knoken, hvitløk, løk, pepper og laurbær i ei stor gryte, og ha på vann så det dekker. Kok opp, og la så gryta stå og småputre på lav varme i rundt 3 timer. Når kjøttet løsner bra beinet er knoken ferdigkokt.

  2. Sil av kraften, og plukk kjøttet i små biter.

  3. Ha kjøttet tilbake i kraften sammen med kikertene, og kok opp. Ha så i gulrot, sellerirot og purre, og kok i 4-5 minutter. 

  4. Smak til med salt og pepper, og pynt gjerne med frisk timian. Server!

SVINEKNOKE: Super vintermat. Suppa er både næringsrik og god, og lager seg nærmest selv når du har fått alt oppi gryta

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN