Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter
Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

PASTA: Tagliatelle med blåmugg ost smaker alldeles nydelig!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kim Holthe

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Passer også fint som en smårett til lunsj. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i fem minutter.

  2. Mens pastavannet koker opp, kuttes kyllingfiletene i tynne skiver og stekes i varm panne med litt smør. Sett til side. 

  3. Kutt av circa to centimeter av den nederste delen av stilken på aspargesene. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter. 

  4. Kok pastaen "al dente" i en lettsaltet fosskokende vann. Følg anvisningen på pakken for koktid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten. Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte.

  5. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i cirka fem minutter. 

  6. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.

PASTA: Tagliatelle med blåmugg ost smaker alldeles nydelig!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kim Holthe

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN