Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

PASTA: Tagliatelle med blåmugg ost smaker alldeles nydelig!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kim Holthe

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Passer også fint som en smårett til lunsj. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i fem minutter.

  2. Mens pastavannet koker opp, kuttes kyllingfiletene i tynne skiver og stekes i varm panne med litt smør. Sett til side. 

  3. Kutt av circa to centimeter av den nederste delen av stilken på aspargesene. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter. 

  4. Kok pastaen "al dente" i en lettsaltet fosskokende vann. Følg anvisningen på pakken for koktid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten. Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte.

  5. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i cirka fem minutter. 

  6. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.

PASTA: Tagliatelle med blåmugg ost smaker alldeles nydelig!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kim Holthe

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN